Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bageleksikon/  /Bøger/  /Diverse /Download /Forum /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se de sidste 30 tilføjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Læs  om

Billeder af kager

Varekendskab

Afpyntning af desserter

Arbejdstegninger til chokolade pynt.

Arbejdstegninger til pynt af æggehvideglasur.

At bage i olie

Bagerkringlen.

Bage tærter.

Bageruddannelsen.

Bryllupskage.

Bryllupskage 2.

Buddinger.

Fastelavnsboller.

Fløderand.

Fromager.

Hindbærsnitter.

Hvordan laves et brød.

Hvordan rulles en roulade.

Hygiejne desserter.

Is på ismaskine.

Knivtyper.

Konditoruddannelsen.

Kornarter.

Kransekagebagværk.

Kransekagekirke.

Kransekagetop.

Kransekagevugge

Kransekagekonfekt

Lagkage til fødselsdag.

Linse og mørdeje.

Marcipan.

Marcipanfigurer

Marengs.

Margarine.

Mikroovn.

Mousse.

Nødder.

Oventempratur.

Omregning af amrikanske mål

Omslagsmarcipan

Overskårne.

Piskede masser.

Påske.

Rive og hakke chokolade.

Rullede deje.

Rulning af wienerdej.

Rørte masser.

Smelte chokolade.

Spelt mel.

Tegninger til kage.

Tips til brødbagning

Tørkager.

Veje og måle.

Wienerbrød.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame


 Sådan bliver du konditor.

Tilbage

Konditorens arbejdsområde spænder fra alt over tørkager, flødekager, desserter, kransekager til de fineste bryllupskager.
Konditorfaget er et yderst kreativt fag, der kræver tålmodighed og fingerfærdighed.
Den Danske Konditoruddannelse hører til blandt de bedste i verden, så danske konditorer er eftertragtet i hele verden.

Konditoruddannelsen varer 3 år og 7 måneder. Men du kan blive kagekonditor på 2 år og 1 måned. Uddannelsen veksler mellem skole og praktik.Du kan starte på skole eller i praktik. For at starte i praktik skal du have en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver.
Uddannelsen er opdelt i et grundforløb og et hovedforløb.

Grundforløbet varer normalt 20 uger. På hovedforløbet er der på de to specialer skoleperioder på i alt 18 uger. På begge de to trin er der skoleperioder i hovedforløbet på otte uger. Resten af tiden er du i praktik.
På uddannelsen lærer du at vurdere råvarer og at planlægge produktionen på arbejdspladsen. Du får viden om kvalitet, økonomi og miljøforhold i arbejdsgangen. Du får også kendskab til køb, kalkulation og salg.

Specialer
På specialet konditor (kagekonditor med profil) lærer du blandt andet om desserter, is og marcipan. Du lærer også at fremstille kreative dekorationer og figurer i både bagværk og konditori.
På trinene til kagekonditor og kagekonditor med profinl lærer du at fremstille de almindelige og traditionelle kagetyper. Du lærer også at assistere ved arbejdet med rullede deje.

Praktik
I praktikperioderne arbejder du praktisk, med alt det du har lært. Du får udvidet din viden og du lærer at fungere dig i faget og mellem kolleger. Du får efterhånden en vis rutine gennem din praktik. Du arbejder efter en uddannelsesplan, som du laver sammen med praktikstedet.
Du skal selv finde praktikplads. Der er for tiden gode muligheder for at få praktikplads som bager. Det kan være lidt vanskeligere at finde konditorpraktik, men det lykkes for langt de fleste.
Et praktiksted skal være godkendt af Bager-, Konditor-, Møller- og Sukkervarefagenes Fælles Udvalg.
praktikpladsen.dk kan du finde en oversigt over godkendte praktiksteder. Du kan også finde enkelte praktikpladser.

Når du har fundet et godkendt praktiksted, skal I indgå en skriftlig uddannelsesaftale, der fungerer som en ansættelseskontrakt.

Tilbage

 

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail Føj til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 2418324

Hits dag: 874

Online: 17

Bageren anbefaler

Hindbærmousse

 

 


Hindbersnitten.dk - Version 4.0

 

  free widget
free widget